Három tipp pedikűrösöknek
Mert lehetünk profi pedikűrösök, viszont az nem mindig garantálja azt, hogy állandóan tele is lesz a naptárunk. Az alábbiakban adunk három tippet, amivel viszont sokat lendíthetünk a karrierünkön és még a vendégeink is hálásak lesznek érte.
Ne elégedj meg a kevéssel
Ahogy mondani szokás, „a tudás hatalom”. Ez bizony igaz a pedikűrös szakmára is. Egy olyan speciális szakterületről van szó, amelynek számtalan ágazata létezik. Ha folyamatosan képezzük magunkat, azzal a vendégkörünk nőni fog, és persze a belénk vetett bizalom is. Hiszen a vendégeink sokszor nem csak azért járnak hozzánk, mert szeretnének szebb és egészségesebb lábakat vagy körmöket. Gyakori, hogy olyan kérdéseket tesznek fel, amely máshogy ugyan, de mégis érinti a szakmánkat. Legyünk naprakésznek. Tudjunk vitaminokat, akár táplálkozást és persze professzionális, otthon használható krémeket ajánlani a vendégeinknek. Meg fogják hálálni, ajánlani fognak minket és rendszeresen igénybe veszik a szolgáltatásainkat.
Mindig a minőséget válaszd – hamar megtérül
Hiába vagyunk a környék legjobb pedikűrösei, ha nem megfelelő minőségű termékekkel és eszközökkel kezeljük a vendégeink lábát. A minőségi kezelést csak minőségi anyagokkal lehet elérni. Ha a legjobbat választjuk, például az Arkada termékeit, akkor valóban a legjobbak lehetünk. A vendégeink elájulnak majd a professzionális krémek csodálatos hatásától, ami csak még jobban növeli a renoménkat. Ezt akár azonnal ki is próbálhatjuk, ha például – akár csak próbából – ezentúl az Arkada TC 16 szérummal ápoljuk le a vendégeink lábait.
Figyelj a vendégeid apró jelzéseire, és az árakat is ez alapján szabd meg
A vendégeink többsége nem fogja nyíltan megmondani, ha egy kezelést túl drágának tart. Ahogyan azt sem, ha nem teljesen elégedett a végeredménnyel. Ha valóban szeretnénk tudni, mi járhat a gondolataiban, figyeljük meg az arcát. Feszült vagy bizonytalan a kezelés után, vagy derült és boldog arccal hagyja el a szalonunkat? Ha az előbbit tapasztaljuk, akkor ideje újragondolni az adott kezelést hatékonysági és árazási szempontból is.