Így főzzünk nyári fogásokat gyorsan és könnyen

De vajon hogyan főzzünk nyári fogásokat, hogy azok eltelítsenek minket, mégse tartson sokáig azokat legyártani.
A nagy dilemma
A nyári főzés mindig egy hatalmas dilemma volt, hiszen ilyenkor is isteni fogásokra vágyunk, a legzamatosabb szezonális alapanyagokból szeretnénk ételeket készíteni. Közben mégis hajlamosak vagyunk arra, hogy kevesebb időt töltsünk a konyhában, hiszen szeretnénk inkább odakint időzni, hűsölni, medencézni. Nos, az a jó hírünk van, hogy erre is van megoldás, hiszen bőven akad olyan recept, amikkel mindenki jól lakhat, mégsem kell órákat a konyhában robotolni.
Ne feledjünk azonban, hogy a nyári főzések alkalmával - főleg, ha grillezésről van szó - fontos az ételek higiéniája, frissen tartása. Ehhez viszont konyhai eszközöket kell beszereznünk, mint a hűtőtálcás tárolódoboz, a gyümölcshámozó szett, vagy éppen a kenyértartó és szósz tálaló. Ezek mind segítenek nekünk abban, hogy az előkészített alapanyagok sokáig élvezhetőek legyenek, ne menjenek tönkre, olvadjanak meg, forrjanak fel a melegben.
Mit készítsünk a nyári időszakban?
Az egyik legnépszerűbb étel a zöldségfasírt, ami lehet padlizsánból, cukkiniből, vagy éppen tökből. Nagyon egyszerűen és gyorsan megvan, ízben nyárias a paradicsomtól, ha szeretnénk, akkor még valamilyen főzeléket is összedobhatunk mellé, de sok esetben magában is bőven elegendő lehet.
Másik lehetőség a nyári tekercsek elkészítése. A rengeteg színes és harsányan ropogós zöldségre mindenkinek szüksége van, főleg a nyári melegben. Könnyed kinézetük azonban senkit se tévesszenek meg, hiszen a tekercsekkel igen is el lehet telni. Legalábbis annyira, amire a nyári időszakban szükség van. Ilyenkor ugyanis nem jó, ha túl sokat eszünk, hiszen a szervezetünk nehezen birkózik meg a hőséggel.
Villámgyors saláták
Ami még szóba jöhet, azok a villámgyorsan összedobható saláták. A munkahétzáró kuszkuszból készült változatban rengeteg íz és állag keveredik össze. Ennek köszönhetően megszületik egy tápláló ebéd vagy vacsora, amire mindenkinek szüksége van egy fárasztó nap végén. A legjobb benne az, hogy kedvünkre válogathatjuk össze az alapanyagokat, nincs konkrét recept, ami alapján készülne. Tehetünk bele sajtokat, olivabogyót, olajat, borsóféléket, de ne maradjon el a nyár kedvence se, ami a paradicsom.